Το σορμπέ (γαλλικά: Sorbet) είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο σαν παγωτό, με τη διαφορά ότι δεν περιέχει μέσα του γαλακτοκομικό υλικό. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε τη παγωτομηχανή σας, και μόνο τρία υλικά!
Print

Σορμπέ κεράσι
- Συνολικός χρόνος: 40΄
- Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. κεράσια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- Λίγα φύλλα μέντας (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια κομμένα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη (και αν θέλουμε τα φύλλα δυόσμου).
-
Σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσουν.
-
Στο τέλος του μαγειρέματος, (αφαιρούμε τα φύλλα μέντας) ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Τοποθετούμε τον πολτό κερασιού στην παγωτομηχανή μας για 15 λεπτά (ή ακολουθούμε τις οδηγίες της μηχανής).
-
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Προετοιμασία: 30΄
- Εκτέλεση: 10΄
- Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά
- Κουζίνα: Γαλλική
Λέξεις-κλειδιά: Ζάχαρη, Κεράσι, Λεμόνι
Σχόλια 0