Γνωρίστε τις ποικιλίες πορτοκαλιών

Γνωρίστε τις ποικιλίες πορτοκαλιών

Τα πορτοκάλια διαφέρουν σε μέγεθος, σε γεύση αλλά και σε εποχή ανάλογα με την ποικιλία τους.

Εσείς γνωρίζεται τις ποικιλίες των πορτοκαλιών;

ΜΕΡΛΙΝ
Χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι η εξαιρετική γεύση αλλά και η υψηλή αντοχή της στις μεταφορές και στην αποθήκευση. Ο καρπός τους είναι μεγάλος, έντονου πορτοκαλί χρώματος, με χυμώδη άσπερμη σάρκα, με εξαιρετικό άρωμα και παχύ φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμούν είναι από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Μαΐου.

ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ
Πορτοκάλια εξίσου υψηλής αντοχής στις μεταφορές και στην αποθήκευση. Ο καρπός τους είναι μεσαίου μεγέθους, πορτοκαλί χρώματος, με σάρκα ιδιαίτερα χυμώδη, άσπερμη ή ολιγόσπερμη, με εξαιρετικό άρωμα και λεπτό φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμούν είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ΝΑΒΑΛΙΝΕΣ
Γλυκά πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους, ερυθρού πορτοκαλί χρώματος, με σάρκα χυμώδη ή άσπερμη, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Χαρακτηριστικό τους αποτελεί η πρωιμότητα τους. Η περίοδος που ευδοκιμούν είναι από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

ΝΙΟΥΧΟΛ
Ο καρπός τους είναι μεγάλος, με έντονο πορτοκαλί χρώμα, με χυμώδη άσπερμη σάρκα και μετρίου πάχους φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμούν είναι από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

ΛΑΝΕ ΛΕΙΤ
Επιτραπέζιο φρούτο υψηλής αντοχής. Ο καρπός τους είναι μεγάλος, με έντονο πορτοκαλί χρώμα, με χυμώδη άσπερμη σάρκα, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμούν είναι από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top