Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Οι νέες τεχνολογίες στα καταστήματα εστίασης

Οι νέες τεχνολογίες στα καταστήματα εστίασης

Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και έχουν δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης. Ας δούμε μερικές μόνο από τις νέες τεχνολογίες που μπήκαν στην καθημερινότητα μας:

 1. Online παραγγελία και πληρωμή: Οι πελάτες μπορούν πλέον να παραγγείλουν φαγητό από τον υπολογιστή τους ή το κινητό τους, να επιλέξουν τα αγαπημένα τους πιάτα από το μενού του εστιατορίου και να πληρώσουν ηλεκτρονικά.Τα συστήματα online παραγγελιών και οι εφαρμογές παράδοσης έχουν επίσης βοηθήσει τα εστιατόρια να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Τα συστήματα αυτά μπορούν να διαχειριστούν αυτόματα τις παραγγελίες και να δώσουν στους πελάτες εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης της παραγγελίας τους.
 2. Σύστημα παραγγελιοληψίας (POS): Τα συστήματα παραγγελιοληψίας σερβιτόρου POS (Point of Sale) αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνολογικές καινοτομίες στα καταστήματα εστίασης. Πρόκειται για μια ενσωματωμένη σουίτα λογισμικού και υλικού που διευκολύνει τη διαχείριση της επιχείρησης και τη λειτουργία της. Μέσω των συστημάτων POS, οι σερβιτόροι μπορούν να παραγγέλνουν τα πιάτα και τα ποτά απευθείας από το τραπέζι του πελάτη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablet ή smartphone. Αυτό επιτρέπει στους σερβιτόρους να εξυπηρετούν τους πελάτες πιο αποτελεσματικά και να μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την παραγγελία. Επιπλέον, τα συστήματα POS επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να παρακολουθούν τις πωλήσεις και τα αποθέματα τους σε πραγματικό χρόνο, να διαχειρίζονται τις κρατήσεις των τραπεζιών κ.α.
 3. Ψηφιακά μενού (QR CODE): Τα QR codes μενού αποτελούν μια νέα τεχνολογική λύση για τα εστιατόρια. Αντί να χρησιμοποιούνται παραδοσιακά μενού σε χαρτί, τα εστιατόρια μπορούν να δημιουργήσουν ένα QR code που συνδέετε με το ψηφιακό τους μενού στον ιστότοπο τους. Οι πελάτες μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό QR με το κινητό τους τηλέφωνο και να δουν το μενού του εστιατορίου στη συσκευή τους.Το QR code μενού έχει πολλά πλεονεκτήματα για τα εστιατόρια και τους πελάτες. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι: πρώτον, μειώνει την ανάγκη για εκτύπωση παραδοσιακών μενού σε χαρτί και βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος, και δεύτερον, βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου και προσωπικού, καθώς οι πελάτες μπορούν να δουν το μενού και να κάνουν παραγγελίες με το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν το σερβιτόρο.
 4. Κιόσκι αυτοεξυπηρέτησης: Τα κιόσκια αυτοεξυπηρέτησης είναι μια άλλη νέα τεχνολογία που έχει εισαχθεί στα καταστήματα εστίασης. Τα κιόσκια αυτοεξυπηρέτησης επιτρέπουν στους πελάτες να παραγγείλουν φαγητό και ποτά χωρίς τη βοήθεια ενός σερβιτόρου. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν τα αγαπημένα τους πιάτα και να πληρώσουν μέσω ενός ασφαλούς συστήματος πληρωμών.Τα κιόσκια αυτοεξυπηρέτησης έχουν αρκετά πλεονεκτήματα για τα καταστήματα εστίασης. Πρώτον, βοηθούν στη μείωση του χρόνου αναμονής των πελατών καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουν το σερβιτόρο να δώσουν την παραγγελία τους. Δεύτερον, βοηθούν στη μείωση του σφάλματος παραγγελίας καθώς οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν απευθείας τα αγαπημένα τους πιάτα και να εισαγάγουν τις προτιμήσεις τους στο σύστημα.
 5. Online κράτηση τραπεζιού: Τα συστήματα online κράτησης τραπεζιού επιτρέπουν στους πελάτες να κλείνουν ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο μέσω διαδικτύου. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας του εστιατορίου είτε μέσω εξωτερικών πλατφορμών κρατήσεων.
  Οι πελάτες μπορούν να δουν τη διαθεσιμότητα των τραπεζιών, να επιλέξουν την ώρα και τον αριθμό των ατόμων και να κάνουν την κράτησή τους μέσω ενός απλού και εύχρηστου online συστήματος. Αυτό μειώνει την ανάγκη των πελατών να καλούν το εστιατόριο για να κλείσουν ένα τραπέζι και βοηθά το εστιατόριο να οργανώνει καλύτερα τον χώρο του. Επιπλέον, τα συστήματα online κρατήσεων τραπεζιού μπορούν να βοηθήσουν το εστιατόριο να συλλέξει δεδομένα σχετικά με τους πελάτες του και να τους στέλνει προωθητικά email και μηνύματα.
 6. Παρακολούθηση παραγγελίας: Ο εντοπισμός του στίγματος του διανομέα στο χάρτη είναι ένα άλλο σύγχρονο σύστημα που χρησιμοποιείται συχνά από τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες παράδοσης φαγητού. Ο σκοπός του είναι να ενημερώσει τους πελάτες για την τρέχουσα θέση του διανομέα και το αναμενόμενο χρόνο παράδοσης της παραγγελίας τους.
  Αυτό γίνεται συνήθως μέσω των εφαρμογών παραγγελιών φαγητού, όπου ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την επιλογή “Παρακολούθηση στο χάρτη” και να δει την πραγματική τοποθεσία του διανομέα στο χάρτη. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης μπορεί να εκτιμήσει πότε αναμένεται να φτάσει η παραγγελία του.
  Επίσης, τα συστήματα παρακολούθησης του διανομέα στο χάρτη επιτρέπουν στα εστιατόρια να παρακολουθούν την πρόοδο των διανομών τους και να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τυχόν προβλήματα με μία συγκεκριμένη παράδοση.
 7. Πρόγραμμα διαχείρισης αποθεμάτων: Ένα λογισμικό αυτοματοποιημένης διαχείρισης αποθεμάτων εστιατορίων μπορεί να βοηθήσει τους εστιάτορες να διαχειρίζονται τα αποθέματά τους πιο αποτελεσματικά, να μειώσουν την απώλεια τροφίμων και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα. Το λογισμικό μπορεί να παρέχει αναφορές σχετικά με τα αποθέματα του εστιατορίου, όπως τον υπολογισμό του κόστους αποθεμάτων, τον αριθμό των πωλήσεων και των παραγγελιών ανά προϊόν, τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων κ.α.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε καταστήματα εστίασης σήμερα. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης. Η εισαγωγή όμως νέων τεχνολογιών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτοματοποίηση και στη μείωση των αναγκών για ανθρώπινη εργασία, κάτι που μπορεί να ανησυχεί κάποιους σχετικά με τις επιπτώσεις για τις θέσεις εργασίας στο μέλλον. Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι η εισαγωγή νέων τεχνολογιών συνήθως δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς, καθώς και ανάγκη για εξειδικευμένους εργαζόμενους στη χρήση αυτών των τεχνολογιών.

Συνολικά, η χρήση νέων τεχνολογιών στην βιομηχανία της εστίασης είναι μια τάση που αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Όπως και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, η τεχνολογία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στα εστιατόρια να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική αγορά, παρέχοντας παράλληλα καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

 

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top