Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Οι αυτόματοι πωλητές στην καθημερινότητα μας, πως ξεκίνησαν!

Οι αυτόματοι πωλητές στην καθημερινότητα μας, πως ξεκίνησαν!

Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο μηχάνημα αυτόματης πώλησης κατασκευάστηκε από τον Βρετανό Simon Denham το 1867, ο οποίος χρησιμοποίησε την εφεύρεσή του για να πουλήσει γραμματόσημα. Δεν πέρασε πολύς καιρός, στη δεκαετία του 1880, που εμφανίστηκαν στο Λονδίνο τα πρώτα σύγχρονα μηχανήματα που λειτουργούσαν με κέρματα. Συνήθως εγκαθίστανται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και ταχυδρομεία, πουλούσαν διάφορα, όπως χαρτικά, καρτ ποστάλ και φακέλους σε ταξιδιώτες.

Η Αγγλία ήταν εκεί όπου πραγματικά απογειώθηκαν τα σύγχρονα μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Η Sweetmeat Automatic Delivery Company ήταν η πρώτη επιχείρηση που εργάστηκε ειδικά με την εγκατάσταση και τη συντήρηση ενός στόλου μηχανών αυτόματης πώλησης. Όπως ήταν αναμενόμενο συνέλαβαν την ιδέα στην Αμερική λίγο αργότερα, με την Thomas Adams Gum Company να κατασκευάζει την πρώτη έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πουλήσει τις τσίχλες Tutti-Fruiti στο μετρό.

Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισβάλουν ακόμη και σε εστιατόρια. Τα πλήρως αυτοματοποιημένα εστιατόρια, που ονομάζονται automats, υπάρχουν εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και προσφέρουν στους επισκέπτες μια νέα εμπειρία φαγητού. Ένα από τα πρώτα ήταν το Horn & Hardart στη Φιλαδέλφεια, το οποίο λειτουργούσε από το 1902 έως το 1962.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή μηχανήματα αυτόματης πώλησης έχουν αντέξει μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ και περισσότερο από 100 χρόνια. Οι μηχανές σόδας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1890 (αρχικά λειτουργούσαν σε χάρτινα κύπελλα), ενώ η πρώτη μηχανή τσίχλας εμφανίστηκε το 1907.

Οι πιο πρόσφατες καινοτομίες στην εξέλιξη των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης είναι ως προς την πληρωμή. Σήμερα, με όλο και λιγότερους ανθρώπους να κουβαλούν χρήματα πάνω τους, η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτικές κάρτες και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων έχει γίνει σύνηθες. Στο μέλλον, η χρήση κρυπτονομισμάτων μπορεί να γίνει το επόμενο στάδιο αυτής της ανάπτυξης.

Σήμερα λίγα μόνο πράγματα είναι που δεν μπορούν να αγοραστούν σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Μπορεί ένα μηχάνημα να ζυμώσει ζύμη πίτσας να την απλώσει να προσθέσει υλικά και να την ψήσει, μπορεί να τηγανίσει πατάτες, να μαγειρέψει ζυμαρικά και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα θερμαινόμενο πακέτο σάλτσας και πολλά άλλα.

Το 2019 υπολογίστηκε ότι υπήρχαν περίπου 15 εκατομμύρια μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε όλο τον κόσμο, με κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια από αυτά να είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερα από τα μισά (περίπου 56%) των αυτόματων αυτόματων πωλητών προορίζονται για ποτά και γλυκά. Υπάρχουν περισσότερες από 10.000 αμερικανικές εταιρείες που διαθέτουν τουλάχιστον 20 μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Αν και μπορεί στο μέλλον να αλλάξουν, η χρήση των μηχανών αυτόματης πώλησης φαίνεται να είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη κουλτούρα. Είναι απλά πολύ βολικά για να βγουν εκτός μόδας. Από την πρώτη τους εμφάνιση πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια, έχουν αυξηθεί μόνο σε χρησιμότητα και δημοτικότητα με ρυθμό που αμφισβητείται από λίγες πολυτέλειες στην ανθρώπινη ιστορία.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top