Μπούτια κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Μπούτια κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
Image by engekramyfarouk from Pixabay

Το κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ένα πιάτο που θα λατρέψετε. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο 4 υλικά (χωρίς να υπολογίζονται τα καρυκεύματα) και περίπου μία ώρα από τον χρόνο σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπούτια κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο


  • Συνολικός χρόνος: 01:10
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 12 κουταλιές της σούπας σκόνη ζωμό κοτόπουλο ή σκόνη ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβος)
  • Αλατοπίπερο
  • 1,5 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • (Προαιρετικά) ζωμό κοτόπουλου αν επιλέξετε να τον χρησιμοποιήσετε αντί για νερό
  • (Προαιρετικά) 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους (όχι μεγάλους)
  • (Προαιρετικά) 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μικρό μπολ φτιάξτε μια μαρινάδα συνδυάζοντας και χτυπώντας ελαφρά το ηλιέλαιο και τα καρυκεύματα. Αλείψτε ομοιόμορφα τα κομμάτια κοτόπουλου με τη μαρινάδα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. (Αν κάνει ζέστη, αφήστε τα στο ψυγείο.) Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250°C. Λαδώστε το ταψί και τοποθετήστε μέσα τα μπούτια. Προσθέστε επίσης την υπόλοιπη μαρινάδα. Ψήστε για 15 λεπτά.
  2. Βγάλτε το ταψί και γυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο. (Αν χρησιμοποιείτε γυάλινα σκεύη, δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε.) Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180°-200°C, ανάλογα με το πόσο ζεστός θα είναι ο φούρνος σας. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
  3. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο. Στη συνέχεια, βγάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου από το ταψί και αφήστε τα στην άκρη. Ξύστε προσεκτικά τυχόν μέρη κοτόπουλου που έχουν απομείνει στο ταψί μετά το ψήσιμο και αφήστε τα μέσα στο ταψί.
  4. Προσθέστε το ρύζι στο ταψί και 4,5 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κοτόπουλου). Ανακατέψτε το μείγμα ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. (Προσθέστε επίσης προαιρετικά τις πατάτες και τα καρότα.) Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο, ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200°-210°C και ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
  5. Στο τέλος του ψησίματος ή κοντά στο τέλος (όταν έχει μείνει 1 εκ. υγρού στο ταψί πάνω από το ρύζι), προσθέστε το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι. Αν έχουν μείνει ακόμα πολλά υγρά, αφήστε τον φούρνο αναμμένο για άλλα 10 λεπτά. Εναλλακτικά, σβήστε τον φούρνο και αφήστε το ταψί μέσα για άλλα 10 λεπτά. (Αν σας αρέσει το ρύζι σας πιο στεγνό, αφήστε το λίγο περισσότερο.)
  • Προετοιμασία: 00:10
  • Εκτέλεση: 01:00
  • Κατηγορία: Φούρνου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: Ανά μερίδα
  • Θερμίδες: 736 kcal
  • Σάκχαρα: 1 γρ.
  • Νάτριο: 1695 mg
  • Λιπαρά: 38 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 9 γρ.
  • Trans λιπαρά: 1 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 57 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 39 γρ.
  • Χοληστερόλη: 136 mg

Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο, Ρύζι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top