Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που συνδυάζει ταχύτητα, γεύση και στυλ, τότε τα Τορτελίνια με πέστο από φιστίκια Αιγίνης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!
Μόνο 30 λεπτά και 6 απλά υλικά θα σου χαρίσουν ένα πιάτο που θα λατρέψεις — ιδανικό για μεσημεριανό, δείπνο ή ακόμα και για πικνίκ!


Τορτελίνια με πέστο από φιστίκια Αιγίνης
- Συνολικός χρόνος: 00:30
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συσκευασία (565γρ.) τορτελίνια με τυρί ή κρέας
- 50γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
- 720γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (ελαφρώς πατημένα)
- 33γρ. τριμμένη παρμεζάνα (+επιπλέον για το σερβίρισμα)
- 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- Αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120ml ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράσε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα τορτελίνια και μαγείρεψέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα καλά και μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, βάλε τα φιστίκια Αιγίνης. Ανακίνησέ τα συχνά μέχρι να βγάλουν άρωμα και να καβουρδιστούν, περίπου 3-5 λεπτά.
- Βάλε τα καβουρδισμένα φιστίκια, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Χτύπα για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
Με το μπλέντερ σε λειτουργία, πρόσθεσε σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες το πέστο. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. - Όσο τα τορτελίνια είναι ακόμα ζεστά, πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρέ το ζεστό ή κρύο, με επιπλέον παρμεζάνα από πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δεν είσαι fan των φιστικιών; Κανένα πρόβλημα!
Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς όπως: Αμύγδαλα, Καρύδια ή Κουκουνάρι (για την κλασική εκδοχή).
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Σάλτσες – Μαρινάδες
- Κουζίνα: Ιταλική
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, Φιστίκια
Σχόλια 0