Μια μοναδική και ιδιαίτερη σούπα που θα λατρέψετε, αν σας αρέσει το αρνάκι ετοιμάστε τα υλικά και ξεκινήστε. Εύκολη συνταγή με αρκετό μαϊντανό που την συναντάμε σε χώρες των βαλκανίων.
Print

Σούπα με αρνί και μαϊντανό
- Συνολικός χρόνος: 120΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. αρνίσιο κρέας (σπάλα) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2–3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1–3 ματσάκια μαϊντανό
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κύβο ζωμός λαχανικών
- μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- 2–3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα σε καλά ζεσταμένο λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα λευκά μέρη του φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και τα πράσινα μέρη.
- Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον πλυμένο μαϊντανό.
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, προσθέτουμε και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας (περίπου 45 λεπτά).
- Τώρα ετοιμάζουμε το roux (σάλτσα αλευριού). Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα όμορφο κίτρινο χρώμα και μια ευχάριστη μυρωδιά και στο τέλος προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε 200 ml χλιαρό νερό, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει για περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι ή ξινόγαλο.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Βαλκανική
Σχόλια 0