Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Τουρλού σε πήλινο

Τουρλού σε πήλινο

Το καλύτερο τουρλού είναι όταν φτιάχνεται σε ένα πήλινο σκεύος, η προετοιμασία του πραγματική απόλαυση και δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Ετοιμάστε πολλά και διαφορετικά λαχανικά και ένα κομμάτι κρέας, ή αν προτιμάτε χωρίς κρέας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τουρλού σε πήλινο


Συστατικά

Κλίμακα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 56 σκελίδες σκόρδο
  • 34 καρότα
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 10 κομμάτια μπάμιες (προστίθενται 10 λεπτά πριν το τέλος)
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας
  • 200 ml νερό
  • 1 μεγάλο κομμάτι χοιρινό (περίπου 500 γρ.)
  • Μπαχαρικά: 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα λαχανικών (vegeta), 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι, λίγο μαύρο πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης και αποξηραμένος μαϊντανός
  • Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Αρχικά κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  2. Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μία λαδωμένη πήλινη κατσαρόλα.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια του κρέατος.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό, προσθέτουμε μπαχαρικά, ανακατεύουμε.
  5. Ραντίζουμε από πάνω λίγο λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
  6. Βάλτε την να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C βαθμούς για την πρώτη 1 ώρα και για την άλλη 1 ώρα στους 170 C βαθμούς.
  7. Λίγο πριν το τέλος βγάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις μπάμιες και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.
  8. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Λέξεις-κλειδιά: Τουρλού, Πήλινο

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top