Το καλύτερο τουρλού είναι όταν φτιάχνεται σε ένα πήλινο σκεύος, η προετοιμασία του πραγματική απόλαυση και δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Ετοιμάστε πολλά και διαφορετικά λαχανικά και ένα κομμάτι κρέας, ή αν προτιμάτε χωρίς κρέας.
PrintΤουρλού σε πήλινο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- 2 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 5–6 σκελίδες σκόρδο
- 3–4 καρότα
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 10 κομμάτια μπάμιες (προστίθενται 10 λεπτά πριν το τέλος)
- 200 ml σάλτσα ντομάτας
- 200 ml νερό
- 1 μεγάλο κομμάτι χοιρινό (περίπου 500 γρ.)
- Μπαχαρικά: 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα λαχανικών (vegeta), 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι, λίγο μαύρο πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης και αποξηραμένος μαϊντανός
- Λίγο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αρχικά κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μία λαδωμένη πήλινη κατσαρόλα.
- Προσθέστε τα κομμάτια του κρέατος.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό, προσθέτουμε μπαχαρικά, ανακατεύουμε.
- Ραντίζουμε από πάνω λίγο λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
- Βάλτε την να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C βαθμούς για την πρώτη 1 ώρα και για την άλλη 1 ώρα στους 170 C βαθμούς.
- Λίγο πριν το τέλος βγάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις μπάμιες και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.
- Μετά το ψήσιμο αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Τουρλού, Πήλινο
Σχόλια 0