Μοναδική κρεμώδης σούπα κολοκύθας, απλή όμως εξαιρετικής νοστιμιάς συνταγή, ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όχι μόνο!
PrintΚρεμώδης σούπα κολοκύθας
- Συνολικός χρόνος: 60΄
- Μερίδες: 5
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1200γρ. κίτρινη κολοκύθα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους)
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
-
Προσθέτουμε τη κολοκύθα μας κομμένη σε κύβους και την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει (περίπου 9-10 λεπτά).
-
Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει βράση (χρειάζεται περίπου 10-15 λεπτά).
-
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά.
-
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης. Αν θέλετε η σούπα σας να είναι πιο αραιή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό. Σερβίρετε ζεστή.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 50΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά
Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα
Σχόλια 0