Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Κρεμώδης σούπα κολοκύθας

Κρεμώδης σούπα κολοκύθας

Μοναδική κρεμώδης σούπα κολοκύθας, απλή όμως εξαιρετικής νοστιμιάς συνταγή, ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όχι μόνο!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεμώδης σούπα κολοκύθας


  • Συνολικός χρόνος: 60΄
  • Μερίδες: 5
  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1200γρ. κίτρινη κολοκύθα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

  2. Προσθέτουμε τη κολοκύθα μας κομμένη σε κύβους και την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει (περίπου 9-10 λεπτά).

  3. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει βράση (χρειάζεται περίπου 10-15 λεπτά).

  4. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά.

  5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης. Αν θέλετε η σούπα σας να είναι πιο αραιή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό. Σερβίρετε ζεστή.

  • Προετοιμασία: 10΄
  • Εκτέλεση: 50΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά

Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top