Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Μουστάρδα Ντιζόν, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Μουστάρδα Ντιζόν, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τι είναι η μουστάρδα Ντιζόν;

Η παραδοσιακή συνταγή της μουστάρδας Ντιζόν περιλαμβάνει Verjus (ή Verjuice) και αλεσμένους σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορος) μαζί με αλάτι και άλλα μπαχαρικά. Η πιο κοινή μουστάρδα Ντιζόν που γνωρίζουμε έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και ελαφρώς κρεμώδη υφή. Οι μαύροι σπόροι μουστάρδας είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας Ντιζόν. Η υψηλή ποιότητα των σπόρων και ο τρόπος επεξεργασίας τους κάνει τη μουστάρδα Dijon να ξεχωρίζει από τις άλλες.

Κάποτε, οποιοδήποτε προϊόν που ονομαζόταν μουστάρδα Ντιζόν έπρεπε να παρασκευαστεί στην περιοχή Ντιζόν της Γαλλίας. Παρόμοια προϊόντα θα μπορούσαν να ονομαστούν μόνο ως “μουστάρδα τύπου Dijon” ή απλά “μουστάρδα dijon” με μικρό “d”.

Σήμερα, ωστόσο, ο όρος μουστάρδα Ντιζόν έχει γίνει γενικός, επομένως κάθε μουστάρδα που χρησιμοποιεί τη βασική συνταγή της Ντιζόν μπορεί να ονομαστεί μουστάρδα Ντιζόν.

Τι είναι το Verjus;

Το Verjus είναι ένας πολύ όξινος χυμός που παρασκευάζεται με το πάτημα άγουρων σταφυλιών, ή άλλων ξινών φρούτων. Κατά τον Μεσαίωνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε όλη τη Δυτική Ευρώπη ως συστατικό σε σάλτσες ή ως καρύκευμα.

Οι σύγχρονοι μάγειρες χρησιμοποιούν Verjus πιο συχνά σε ντρέσινγκ για σαλάτες ως όξινο συστατικό, όταν το κρασί πρόκειται να σερβιριστεί μαζί με τη σαλάτα. Αυτό συμβαίνει επειδή παρέχει ένα συγκρίσιμο συστατικό ξινής γεύσης, αλλά χωρίς να «ανταγωνίζεται» (αλλάζει τη γεύση) το κρασί, όπως θα έκανε το ξύδι ή ο χυμός λεμονιού.

Η Ντιζόν τι είναι;

Η Ντιζόν είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Βουργουνδίας στη Γαλλία, κάποτε ήταν ίσως η πρωτεύουσα της μουστάρδας του κόσμου.

Οι σπόροι μουστάρδας χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η καλλιέργεια των σπόρων μουστάρδας δεν ήταν εγγενής σε αυτήν την περιοχή, αλλά εισήχθη από τους Ρωμαίους όταν κυβέρνησαν την περιοχή πιθανότατα στον Μεσαίωνα. Οι Ρωμαίοι έφτιαχναν ένα είδος μουστάρδας, χτυπούσαν σε ένα γουδί τους σπόρους μουστάρδας με ξύδι.

1752. Η δημιουργία της μουστάρδας Dijon μπορεί να διαπιστευθεί στον Jean Naigeon. Ο Naigeon έφερε επανάσταση στην αρχική συνταγή της μουστάρδας αντικαθιστώντας το Verjus (τον ξινό χυμό άγουρων σταφυλιών) με το ξύδι που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην παρασκευή μουστάρδας. Αυτό οδήγησε σε μια πιο λεία, λιγότερο όξινη μουστάρδα που αγκαλιάστηκε αμέσως από τους λάτρεις της μουστάρδας παντού.

Γιατί όμως χρησιμοποιούσαν Verjus; Πρώτα από όλα γιατί τα λευκά σταφύλια αναπτύσσονταν καλά και ήταν σε αφθονία στη Ντιζόν της Γαλλίας, έτσι όταν ερχόταν ο τρύγος και μάζευαν τα σταφύλια, τα άγουρα σταφύλια δεν θέλανε να τα πετάξουν, οπότε σκέφτηκαν αυτή την ιδέα.

Βασικές διαφορές της μουστάρδας Ντιζόν με τη πιο κοινή μουστάρδα (γνωστή ως κίτρινη ή Αμερικάνικη)

Η μουστάρδα Ντιζόν έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, ενώ η κίτρινη μουστάρδα είναι έντονο κίτρινο. Η Ντιζόν είναι πιο κρεμώδης από την κίτρινη μουστάρδα και περιέχει λιγότερο ξύδι. Η γεύση της μουστάρδας Dijon, ωστόσο, είναι πιο πικάντικη από την κίτρινη μουστάρδα επειδή είναι φτιαγμένη με μαύρους σπόρους μουστάρδας, ενώ η κίτρινη μουστάρδα γίνεται με λευκούς και κίτρινους σπόρους.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top