Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Η ιστορία των ζυμαρικών

Η ιστορία των ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά είναι ένα αγαπημένο οικογενειακό φαγητό για πολλά-πολλά χρόνια, τόσο πολύ που πολλοί άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται από πού ακριβώς προέρχονται τα ζυμαρικά. Όπως φαίνεται στο χρονοδιάγραμμά μας παρακάτω, τα ζυμαρικά έχουν καταναλωθεί από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς σε μεγάλο αριθμό χρονικών περιόδων. Εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ζυμαρικά έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου!

Προέλευση

Αν και ο δημοφιλής μύθος ισχυρίζεται ότι ο Μάρκο Πόλο εισήγαγε τα ζυμαρικά στην Ιταλία μετά την εξερεύνηση της Άπω Ανατολής στα τέλη του 13ου αιώνα, τα ζυμαρικά μπορούν να εντοπιστούν μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ., όπου ένας ετρουσκικός τάφος έδειξε μια ομάδα ιθαγενών να φτιάχνει κάτι που μοιάζει να είναι ζυμαρικά.

Οι Κινέζοι έφτιαχναν ένα φαγητό σαν χυλοπίτες ήδη από το 3000 π.Χ.

Ελληνική μυθολογία

Η ελληνική μυθολογία μας λέει ότι ο Έλληνας θεός Ήφαιστος εφηύρε μια συσκευή που έφτιαχνε κορδόνια από ζύμη, τα πρώτα μακαρόνια!

Τα ζυμαρικά στην Αμερική

Πολλοί πιστεύουν πως οι πρώτοι Ισπανοί άποικοι ήταν από τους πρώτους που έφεραν ζυμαρικά στην Αμερική, άλλοι πιστεύουν πως τα ζυμαρικά έφτασαν στον Νέο Κόσμο μέσω των Άγγλων, που τα ανακάλυψαν περιοδεύοντας στην Ιταλία.

Τόμας Τζέφερσον

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι από το 1784-1789, ο Τζέφερσον απολάμβανε πολύ να τρώει μακαρόνια. Ο Τόμας Τζέφερσον, ο τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πιστώνεται ότι έφερε την πρώτη μηχανή μακαρονιών στην Αμερική το 1789, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του αφού υπηρέτησε ως πρέσβης στη Γαλλία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Thomas Jefferson ήταν αυτός που βοήθησε να δοθεί στα ζυμαρικά μια αρχική ώθηση στη δημοτικότητα, ενώ τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν μια μεγάλη ομάδα Ιταλών μεταναστών μετακόμισε από την Ιταλία στην Αμερική (οι περισσότεροι από τη Νάπολη), τα ζυμαρικά πλέον εδραιώνονται στο τραπέζι των Αμερικανών.

Εργοστασιακή παραγωγή

Το πρώτο βιομηχανικό εργοστάσιο ζυμαρικών στην Αμερική χτίστηκε στο Μπρούκλιν το 1848 από έναν Γάλλο που συνήθιζε να απλώνει τα σπαγγέτι του στη στέγη για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Σήμερα

Σήμερα, τα ζυμαρικά παραμένουν ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά φαγητά και παράγονται σε αμέτρητα σχήματα και μεγέθη, με σιτάρι, με λαχανικά, χωρίς γλουτένη κ.α.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top