Σοκολατόπιτα …κόλαση! Είναι πανεύκολο γλυκό και πεντανόστιμο. Καλό θα είναι, αν μπορούμε να κρατηθούμε και να μην μπούμε στον πειρασμό να την κόψουμε την ίδια μέρα.
Print

Σοκολατόπιτα λάβα
Συστατικά
Κλίμακα
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.τ.χ.
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. σοκολάτα
- 250 γρ. σοκολάτα για την στρώση.
- 1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα 5 αυγά στο μίξερ πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 250 γρ. βούτυρο και 250 γρ. σοκολάτα και μόλις λιώσουν τα ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, τα ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μειγμα σε ένα ταψάκι 30εκ. κατά προτίμηση με αποσπώμενο στεφάνι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 10 με12 λεπτά.
Μόλις κρυώσει λιώνουμε τα 250 γρ σοκολατα με το βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω.
Μόλις κρυώσει βγάζουμε το στεφάνι. Τη διακόσμηση την αφήνουμε στη φαντασία σας!
Λέξεις-κλειδιά: Σοκολατόπιτα
Σχόλια 0