Σε αυτή τη σπιτική κοτόσουπα είναι δύσκολο να αντισταθείτε. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με γεύσεις και αρώματα από λαχανικά, μυρωδικά και κοτόπουλο. Αρκετά τονωτική, που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.
Print

Σπιτική κοτόσουπα
- Συνολικός χρόνος: 75΄
- Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μισό κοτόπουλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 1 μεγάλο σέλερι κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
- 5 φλ. σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
- 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
- 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
-
Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στο κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε άφθονα. Ψήστε το κοτόπουλο, περίπου 25-30 λεπτά.
-
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή μέχρι να κρυώσει αρκετά για να μπορείτε να το χειριστείτε.
-
Αφαιρούμε την πέτσα και ξεκοκαλίζουμε, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα επιπλέον λεπτό.
-
Μεταφέρουμε το ψημένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως.
- Προετοιμασία: 15΄
- Εκτέλεση: 60΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Φούρνου
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Μερίδα
- Θερμίδες: 186kcal
- Σάκχαρα: 7g
- Νάτριο: 354mg
- Λιπαρά: 8g
- Κορεσμένα λιπαρά: 1g
- Υδατάνθρακες: 14g
- Φυτικές ίνες: 1g
- Πρωτεΐνη: 13g
- Χοληστερόλη: 30mg
Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο, Σούπα
Σχόλια 0