Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

Η Βασιλόπιτα σύμφωνα με την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση έχει τις ρίζες της στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Οι Μικρασιάτες καθιέρωσαν την γλυκειά βασιλόπιτα, τη λεγόμενη «πολίτικη» ή «σμυρνέικη» Βασιλόπιτα. Σήμερα τη συναντάμε με πολλές μορφές και διάφορους τρόπους παρασκευής, σ’ όλα τα ελληνικά σπίτια τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)


  • Author: Μαρία Καραμανώλη

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 1/2  κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 75 γρ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • άχνη για το στόλισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά.
Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. και από πάνω αλευρώνουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα για 40 με 45 λεπτά ανάλογα  με τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε με άχνη.
  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά, Με Αλεύρι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top