Τα ρεβίθια (γνωστά και φασόλια garbanzo) λογίζονται ως υπερτροφή, αλλά πέρα από όλα τα θρεπτικά οφέλη (βιταμίνες Β, μέταλλα, πρωτεΐνες και πολλές φυτικές ίνες), είναι απλά εκπληκτικά, νόστιμα και …φθηνά. Τα ρεβίθια, αποτελούν ίσως τον πιο οικονομικό και αξιόπιστο σύμμαχό μας για καλή υγεία.
PrintΜεσογειακή ρεβιθοσαλάτα
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κούπα ρεβίθια (βρασμένα)
- 4–5 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβα
- 1/4 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 1/4 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε!
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες
- Κουζίνα: Μεσογειακή
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: 1 κούπα ρεβίθια (βρασμένα)
- Θερμίδες: 269
- Λιπαρά: 4 γρ.
- Υδατάνθρακες: 45 γρ.
- Φυτικές ίνες: 13 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15 γρ.
- Χοληστερόλη: 0 γρ.
Λέξεις-κλειδιά: Ρεβίθια, Μεσόγειος
Σχόλια 0