Κανένα πιάτο δεν συγκρίνεται τις κρύες μέρες του χειμώνα με το μοσχαράκι κατσαρόλας. Πατάτες, καρότα, αρακάς και μανιτάρια συνοδεύουν μοναδικά το μοσχαράκι και δημιουργούν μία από τις καλύτερες εκδοχές του!
PrintΜοσχαράκι κατσαρόλας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαράκι (της επιλογής σας, εγώ προτιμώ ελιά)
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 κοτσανάκια σέλινου
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 200 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 800 ml ζεστό νερό
- 4 πατάτες
- 150 γρ. αρακάς
- μαϊντανός για πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεκινήστε κόβοντας το μοσχαράκι σε κύβους.
- Σε ένα τηγάνι, προσθέστε αρκετό λάδι (να καλύψει τον πάτο), μετά προσθέστε το μοσχαράκι και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστούν πλήρως οι χυμοί του και το κρέας να ροδίσει ελαφρώς.
- Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε κύβους και τα κοτσάνια σέλινου κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά.
- Μετά προσθέστε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
- Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι, προσθέστε το ανάλατο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει πλήρως.
- Προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για άλλα 3 λεπτά.
- Τώρα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας, τα λαχανικά από το πρώτο τηγάνι, τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ξερό κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το αποξηραμένο δεντρολίβανο, τον ξερό βασιλικό, το καπνιστή πάπρικα, τη ζάχαρη και τέλος προσθέστε το ζεστό νερό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 ώρα.
- Μετά από αυτό το χρόνο, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τον αρακά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 20 λεπτά.
- Έτοιμο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
Λέξεις-κλειδιά: Αρακάς, Καρότο, Κρέας, Μανιτάρια, Μοσχάρι, Πατάτες
Σχόλια 0