Εύκολος χυλός για νόστιμες κρέπες, για αλμυρή ή γλυκιά γέμιση. Μπορείτε μόνοι σας να κάνετε τις κρέπες της αρεσκείας σας προσθέτοντας μόνο λίγα υλικά!
PrintΧυλός για κρέπες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 480 γρ γάλα φρέσκο
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. γεμάτο ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Είμαστε έτοιμοι, ανάψτε τη κρεπιέρα!!!
Λέξεις-κλειδιά: Κρέπες
Σχόλια 0