Απολαμβάνω να μαγειρεύω κρεμώδεις γαρίδες Τοσκάνης, γιατί είναι μια συνταγή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, γίνεται πολύ γρήγορα και με ελάχιστα υλικά!
PrintΚρεμώδεις γαρίδες Τοσκάνης
- Συνολικός χρόνος: 15΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- μισό κιλό γαρίδες, χωρίς τις ουρές
- αλάτι
- πιπέρι
- 3–4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3–4 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. βασιλικό, λεπτοκομμένο (ή μαϊντανό)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη, προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο, τα ντοματίνια και το σπανάκι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη παρμεζάνα και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 2-3 λεπτά. Επαναφέρουμε γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Εκτέλεση: 15΄
- Κατηγορία: Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Ιταλική
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Μερίδα
- Θερμίδες: 422 kcal
- Σάκχαρα: 1g
- Νάτριο: 1066 mg
- Λιπαρά: 33g
- Κορεσμένα λιπαρά: 16g
- Υδατάνθρακες: 5g
- Φυτικές ίνες: 1g
- Πρωτεΐνη: 28g
- Χοληστερόλη: 367 mg
Λέξεις-κλειδιά: Γαρίδες
Σχόλια 0