Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Μελιτζάνες και μανιτάρια στο φούρνο με τυριά

Μελιτζάνες και μανιτάρια στο φούρνο με τυριά

Πλένετε τις μελιτζάνες, και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους ένα εκ. περίπου. Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για δυο λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες και μανιτάρια στο φούρνο με τυριά


  • Συνολικός χρόνος: 65΄
  • Μερίδες: 6
  • Διατροφή: Vegetarian

Συστατικά

Κλίμακα
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια Agaricus, κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 34 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 300 ml ντοματοχυμός (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 280 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι

Οδηγίες

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις ντομάτες (χοντροκομμένες) μαζί με το σκόρδο και τις κάνετε πολτό.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια (αν είναι φρέσκα).
  4. Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτετε το μείγμα της ντομάτας με το σκόρδο, το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και τη πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά προς μέτρια και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά της.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε μια στρώση σάλτσας στη βάση του και από πάνω απλώνετε μια στρώση με μελιτζάνες τις οποίες αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (ή καθόλου λόγω των τυριών). Πάνω από τις μελιτζάνες πασπαλίζετε λίγη από τη θρυμματισμένη φέτα και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  6. Πάνω από τα τυριά, με τη βοήθεια μιας κουτάλας απλώνετε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας που έμεινε και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες (με λίγο αλάτι ή καθόλου). Στρώνετε πάνω από τις μελιτζάνες την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνετε πασπαλίζοντας στην επιφάνεια όλα τα υπόλοιπα τυριά.
  7. Ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
  • Προετοιμασία: 45΄
  • Εκτέλεση: 20΄

Λέξεις-κλειδιά: Μελιτζάνες, Μανιτάρια

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top