Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Σαλάτα Caprese

Σαλάτα Caprese

Η σαλάτα Caprese (γνωστή και ως insalata caprese) είναι μια κλασική ιταλική σαλάτα από το ιταλικό νησί Κάπρι. Γίνεται με εναλλασσόμενες φέτες από ζουμερές-ώριμες ντομάτες και κρεμώδη μοτσαρέλα, στο τέλος προσθέτετε φύλλα φρέσκου βασιλικού, περιχύνεται με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι και πασπαλίζεται με αλάτι και πιπέρι. Είναι απλή και μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές για δροσερές σαλάτες.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα Caprese


  • Συνολικός χρόνος:
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτεςκομμένες σε φέτες
  • 230 γρ. μοτσαρέλακομμένη σε φέτες
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προσθέστε μια φέτα ντομάτας σε ένα πιάτο και στη συνέχεια προσθέστε δίπλα μια φέτα μοτσαρέλα, εναλλάξ προσθέστε όλες τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας.
  2. Τοποθετήστε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού ανάμεσα στις στρώσεις. Προτιμήστε μικρότερα φύλλα βασιλικού, αλλά αν έχετε μεγάλα φύλλα βασιλικού μπορείτε να τα κόψετε.
  3. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και από πάνω το βαλσάμικο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μετά σερβίρουμε αμέσως.
  • Προετοιμασία:
  • Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες
  • Κουζίνα: Ιταλική

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Θερμίδες: 255 kcal
  • Σάκχαρα: 4g
  • Νάτριο: 360 mg
  • Λιπαρά: 20g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 8g
  • Υδατάνθρακες: 7g
  • Φυτικές ίνες: 1g
  • Πρωτεΐνη: 13g
  • Χοληστερόλη: 45 mg

Λέξεις-κλειδιά: Βασιλικός, Μοτσαρέλα, Ντομάτα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top