Αγαπημένη παραδοσιακή σούπα που μας συντροφεύει τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο, μια ελαφριά συνταγή με θεραπευτικές ιδιότητες που θα ζεστάνει και θα ηρεμήσει το στομάχι μας!
Print

Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
- Συνολικός χρόνος: 50΄
- Μερίδες: 5
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη σούπα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Για τα γιουβερλάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 100 γρ. (½ φλιτζάνι) ρύζι καρολίνα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μεγάλο λεμόνι, το χυμό του
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Για να φτιάξουμε τα γιουβερλάκια, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει, στη συνέχεια πλάθουμε 20 μικρά κεφτεδάκια.
2. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, μια πρέζα αλάτι και 1,5 λίτρο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια απαλή βράση και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα κεφτεδάκια. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια, ξαφρίζοντας περιστασιακά την επιφάνεια. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάτε να ενωθούν. Με μια κουτάλα σούπας παίρνουμε λίγο-λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στο αυγολέμονο, μετά το ρίχνουμε ξανά στη σούπα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αναλόγως αλάτι ή λεμόνι.
4. Έτοιμο, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Προετοιμασία: 25΄
- Εκτέλεση: 25΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά
Σχόλια 0