Σουβλάκια με λαχανικά και κοτόπουλο, με ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου

Σουβλάκια με λαχανικά και κοτόπουλο, με ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου

Το άπαχο φιλέτο στήθους κοτόπουλου και τα λαχανικά είναι ο τέλειος συνδυασμός για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων και υψηλή σε πρωτεΐνες. Συνοδέψτε τα σουβλάκια με ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκια με λαχανικά και κοτόπουλο με ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου


  • Συνολικός χρόνος: 60 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

  • μεγάλα στήθη κοτόπουλου 
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • κλωναράκια δενδρολίβανο
  • κλωναράκια θυμάρι
  • μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 ml Κεφίρ
  • 300 γρ. Γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
  • κ.σ. Κρέμα γάλακτος
  • πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • ματσάκια φρέσκο δυόσμο
  • ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μεγάλη κίτρινη πιπεριά
  • 16 ντοματίνια

Οδηγίες

  1. Πλύνετε τα στήθη κοτόπουλου και στεγνώστε τα, στη συνέχεια κόψτε τα σε κύβους και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  2. Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με το κοτόπουλο.
  3. Βγάζουμε τα φύλλα από τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι) και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το κεφίρ πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Το σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).
  5. Ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου: ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε. Πλύνετε το δυόσμο και αφαιρέστε τα φύλλα. Αφήνουμε στην άκρη λίγα φύλλα για το γαρνίρισμα. Κόβουμε τον υπόλοιπο δυόσμο σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε το δυόσμο στο μείγμα του γιαουρτιού και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  6. Πλύνετε τα φρέσκα κρεμμύδια και κόψτε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου.
  7. Πλύνετε την πιπεριά, σκουπίστε την, κόψτε τη στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε την σε κομμάτια περίπου 2 εκ. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στραγγίζουμε.
  8. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε. Φτιάξτε τα σουβλάκια, περάστε εναλλάξ σε καλαμάκια, ένα κομμάτι κοτόπουλο, ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι φρέσκο κρεμμύδι και ένα ντοματίνι.
  9. Ψήστε τα σουβλάκια σε προθερμασμένη σχάρα, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για 12-15 λεπτά, αλείφοντας αρκετές φορές από τη μαρινάδα. Συνοδεύουμε τα σουβλάκια με το ντιπ γιαουρτιού και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.
  • Προετοιμασία: 45 ΛΕΠΤΑ
  • Εκτέλεση: 15 ΛΕΠΤΑ

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 215

Λέξεις-κλειδιά: Σουβλάκια

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top