Μανιτάρια φρικασέ

Μανιτάρια φρικασέ

Το μανιτάρια φρικασέ είναι ένα ιδανικό πιάτο για όσους λατρεύουν τις παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και για εκείνους που αναζητούν μια χορτοφαγική εκδοχή του κλασικού φρικασέ. Αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια, το πιάτο διατηρεί τη χαρακτηριστική κρεμώδη σάλτσα αυγολέμονου και με την πλούσια γεύση των μανιταριών, του άνηθου και του ελαιόλαδου, προσφέρει μια απόλυτα γευστική εμπειρία.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μανιτάρια φρικασέ


  • Συνολικός χρόνος: 40΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 500γρ. μανιτάρια κομμένα σε κύβους (εγώ χρησιμοποίησα πόρτο μπέλο)
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 2 μαρούλια πλυμένα χοντροκομμενα
  • μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι
  • θυμάρι
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει, ανάλογα με το πόσο ξινό μάς αρέσει το αυγολέμονο)
  • 2 αυγά

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά περίπου.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε και το μαρούλι, μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.
  3. Σε μία κούπα με ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο.
  4. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, ενδιάμεσα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι κατά βούληση, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κούπα νερό και το προσθέτουμε, και προς το τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό.
  5. Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, το αναμειγνύουμε με τον γνωστό τρόπο προσέχοντας μην μας κόψει.
  • Προετοιμασία: 10΄
  • Εκτέλεση: 30΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
  • Κουζίνα: Ελληνική

Λέξεις-κλειδιά: Άνηθος, Κρεμμύδι, Μανιτάρια, Μαρούλι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top