Κρεμώδης και λαχταριστή ντοματόσουπα γνωστή και ως γκασπάτσο, δροσερή, με γεμάτη γεύση και απολαυστικότατη. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
PrintΚρεμώδης σούπα ντομάτας
- Συνολικός χρόνος: 30΄
- Μερίδες: 4
- Διατροφή: Vegetarian
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
- Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα.
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα μαζί με τα μισά φύλλα βασιλικού, επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση ακόμα, αλατοπιπερώνουμε.
-
Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
Σχόλια 0