Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Σπιτικά τσουρέκια

Σπιτικά τσουρέκια

Αυτή η συνταγή αρκεί για να φτιάξετε δύο πεντανόστιμα, αρωματικά και αφράτα τσουρέκια που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας! Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή πιο πρωτότυπη, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα συστατικά, όπως ξηρούς καρπούς ή κακάο. Απολαύστε τα ως επιδόρπιο με μια κούπα καφέ ή τσάι, ή συνοδέψτε το πρωινό σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπιτικά τσουρέκια


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μαστίχα, τριμμένη
  • 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (42 γραμμάρια)
  • 1 κούπα ζεστό γάλα

Για την επάλειψη:

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι και τη μαστίχα.
  3. Προσθέστε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε τελευταίο το μείγμα με τη μαγιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Συνεχίζετε το ζύμωμα για 10-15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σας.
  5. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
  6. Στη συνέχεια χωρίστε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια (λωρίδες) και “πλέξτε” τα τσουρέκια.
  7. Τοποθετήστε τα τσουρέκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
  8. Αλείψτε τα τσουρέκια με το άλειμμα από το αυγό και το γάλα.
  9. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε τα τσουρέκια για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καφέ-χρυσαφί χρώμα.
  10. Βγάζετε τα τσουρέκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα κόψετε και τα σερβίρετε.
  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά, Με Αλεύρι
  • Κουζίνα: Ελληνική

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top