Μοναδική συνταγή κατευθείαν από τις πλαγιές της Σλοβενίας, αυτή είναι μια χορταστική σούπα γεμάτη με γήινες γεύσεις, μια νόστιμη επιλογή για τις ψυχρές μέρες χειμώνα.
Print

Σλοβένικη σούπα μανιταριών και πατάτας
- Συνολικός χρόνος: 45΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2–3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
- 1–2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1–2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή κάτι άλλο κομμένα σε κύβους
- 180ml λευκό ξηρό κρασί
- 3–4 πατάτες μέτριες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 3–3,5 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1–2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1–2 κ.γ. αλεύρι (προαιρετικό)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα (περίπου 5-6 λεπτά ακόμα). Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το νερό από τα μανιτάρια (4-6 λεπτά).
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί (περίπου 6-7 λεπτά).
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αν θέλουμε να πήξει ακόμη περισσότερο τη σούπα προσθέτουμε και το αλεύρι (προαιρετικό). Μαγειρεύουμε για 2-5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 35΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Σλοβένικη
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: 1 μερίδα
- Θερμίδες: 359 kcal
- Λιπαρά: 11 γρ.
- Υδατάνθρακες: 51 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λέξεις-κλειδιά: Μανιτάρια, Πατάτες, Σλοβενία, Σούπα
Σχόλια 0