Αν λοιπόν, το ζεστό και ζουμερό μπιφτέκι σας χρειάζεται έναν αφράτο και τραγανό σύντροφο, μόλις το βρήκατε. Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή για σπιτικά ψωμάκια burgers και θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν σπιτικά burgers χωρίς ψωμάκια από τα …χεράκια σας!
PrintΣπιτικά ψωμάκια για burgers
- Μερίδες: 8
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 γρ. νερό
- 15 γρ. ψιλό αλάτι
- 25 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 12 γρ. νωπή μαγιά μπύρας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Σε άλλο σκεύος, διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε το λάδι. Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί και δημιουργούμε μια συμπαγή και απαλή ζύμη.
Την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη των 120 γρ.
Σχηματίζουμε τα στρόγγυλα ψωμάκια και τα χαράζουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε στους 200° για 30-40 λεπτά.
- Κατηγορία: Με Αλεύρι, Φούρνου
Λέξεις-κλειδιά: Ψωμί
Σχόλια 0