Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Αυθεντικό μεξικάνικο ρύζι

Αυθεντικό μεξικάνικο ρύζι

Αυτή η αυθεντική μεξικάνικη συνταγή ρυζιού είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή αλλά και τόσο νόστιμη. Φτιαγμένη με υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα και έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά! Είναι το τέλειο συνοδευτικό για όλα τα αγαπημένα σας πιάτα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αυθεντικό μεξικάνικο ρύζι


  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 1/2  φλιτζάνι  μακρύκοκκο λευκό ρύζι
  • 1/4  φλιτζάνι  λάδι  (φυτικό ή λάδι canola)
  • 1  κ.γ.  σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4  μέτριο  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4  φλιτζάνι  σάλτσα ντομάτας ή 2 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κύβο ζωμός λαχανικών
  • 1/4  κ.γ.  αλάτι
  • 1  καρότο  κομμένο σε κύβους
  • 1/2  φλιτζάνι  αρακά  (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
  • 3  φλιτζάνια  νερό
  • 13  ολόκληρες  πιπεριές serrano , προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφήστε το στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ρύζι (περίπου 10 λεπτά).
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αναδεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κύβο λαχανικών, το αλάτι, τα καρότα, τον αρακά και το νερό (και τις πιπεριές σεράνο, προαιρετικά, προσθέτουν λίγη γεύση).
Αφήστε τα να πάρουν βράση, στη συνέχεια σκεπάστε και χαμηλώστε τη φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Όταν ετοιμαστεί το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά, Στο Τηγάνι
  • Κουζίνα: Μεξικάνικη

Λέξεις-κλειδιά: Μεξικό, Ρύζι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top