Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα (Persian Style)

Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα (Persian Style)
Image by Pexels from Pixabay

Η περσική συνταγή για ψητές φτερούγες κοτόπουλου είναι πραγματικά μοναδική. Οι φτερούγες μαρινάρονται σε ένα μείγμα γιαουρτιού με σαφράν, που τις κάνει τρυφερές και εξαιρετικά γευστικές.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα (Persian Style)


  • Συνολικός χρόνος: 155΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 κ.γ. ίνες σαφράν
  • 3 παγάκια
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αλέστε το σαφράν χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι. Ρίξτε το σαφράν πάνω από τα παγάκια και αφήστε το να λιώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το σαφράν. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα και χρησιμοποιώντας τσιμπίδες, ανακατέψτε για να καλυφθούν όλες οι φτερούγες με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες ή το καλύτερο όλη τη νύχτα για να μαριναριστούν.
  3. Όταν είστε έτοιμοι για το ψήσιμο, βγάλτε το μπολ από το ψυγείο και τοποθετήστε το στον πάγκο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τη σχάρα σε δύο ζώνες θερμότητας. Δηλαδή, τοποθετήστε όλα τα κάρβουνα στη μία πλευρά της σχάρας και αφήστε την άλλη πλευρά άδεια. Έτσι, θα έχετε άμεση και έμμεση θερμότητα. Η προθέρμανση μιας σχάρας με κάρβουνα διαρκεί περίπου 20 με 25 λεπτά.
  4. Μόλις η σχάρα είναι έτοιμη, τοποθετήστε τις φτερούγες στην πλευρά με την έμμεση θερμότητα και ψήστε για 12 με 15 λεπτά. Γυρίστε τις στο μέσο του χρόνου. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τις φτερούγες στην πλευρά της άμεσης θερμότητας και ψήστε τις μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά. Γυρίστε τις φτερούγες για να ψηθούν σε όλες τις πλευρές.
  5. Σερβίρετε αμέσως με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
  • Προετοιμασία: 130΄
  • Εκτέλεση: 25΄
  • Κατηγορία: Στο Τηγάνι, Σχάρας – Σούβλας
  • Κουζίνα: Περσική

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: 1 μερίδα
  • Θερμίδες: 381 kcal
  • Σάκχαρα: 4 g
  • Νάτριο: 683 mg
  • Λιπαρά: 27 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7 g
  • Υδατάνθρακες: 10 g
  • Φυτικές ίνες: 2 g
  • Πρωτεΐνη: 26 g
  • Χοληστερόλη: 96 mg

Λέξεις-κλειδιά: Γιαούρτι, Κοτόπουλο, Σαφράν

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top