Ένα υπέροχο και αφράτο κέικ μήλου έτοιμο σε λίγα λεπτά. Ιδανικό για πρωινό ή για σνακ, αλλά και ως επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος μαζί με μια μπάλα παγωτό.
Print

Αφράτη μηλόπιτα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 3 αυγά
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 γραμμάρια αλάτι
- 130ml ηλιέλαιο
- 150 ml γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
- 300 γρ αλεύρι
- 10 γραμμάρια μαγιά
- 2 μήλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το γάλα
2. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και τη μαγιά.
3. Σχηματίστε μια ομοιογενή ζύμη και την ρίχνουμε στο καλούπι.
4. Προσθέτουμε μήλα κομμένα σε φέτες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35/40 λεπτά.
5. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε το αφράτο κέικ μήλου.
Λέξεις-κλειδιά: Μηλόπιτα
Σχόλια 0