Αυτή η εύκολη συνταγή κοτόπουλο cacciatore είναι ότι πρέπει για ένα καλό κυριακάτικο δείπνο, αφού είναι τόσο απλό στην προετοιμασία του!
Κοτόπουλο cacciatore σημαίνει κοτόπουλο που παρασκευάζεται με το στυλ του …κυνηγού. Είναι ένα Ιταλικό πιάτο που μοιάζει με στιφάδο και φτιάχνεται με σιγοβρασμένο κοτόπουλο (μπορεί να γίνει και με κουνέλι), ντομάτες, λαχανικά εποχής και λίγο κρασί ή ξύδι.
Κοτόπουλο Cacciatore
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμαρι
- 4 φύλλα ξερό φασκόμηλο
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσαμικο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλο και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
- Έπειτα τον πελτέ, το θυμάρι και το φασκόμηλο.
- Σβήστε με το κρασί και το ξύδι. Μόλις εξατμιστούν, βάλτε 3 φλυτζανια ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε.
- Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 50 λεπτά.
- Σερβίρετε με ρύζι μακρύκοκκο ή με πουρέ πατάτας.
Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο, Cacciatore
Σχόλια 0