Φεργκέζε Τιράνων

Φεργκέζε Τιράνων

Το Φεργκέζε Τιράνων (Fergese Tirane) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. Οι Αλβανοί το τρώνε συνήθως ως ορεκτικό, αλλά μερικές φορές το σερβίρουν ως κυρίως πιάτο με ψωμί. Ορισμένοι επιλέγουν επίσης να προσθέσουν συκώτι στο πιάτο για να το κάνουν πιο χορταστικό…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φεργκέζε Τιράνων


  • Συνολικός χρόνος: 90΄
  • Διατροφή: Vegetarian

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
  • 4 ντομάτες (σε κύβους)
  • 6 πιπεριές (πρώτα τις ψήνετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά και μετά τις κόβετε σε μπουκιές)
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. τυρί φέτα (μπορεί να μπει και τυρί cottage ή μυζήθρα)
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • μια πρέζα καυτερό μπούκοβο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Σε ξεχωριστό τηγάνι προσθέτουμε την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και τον βασιλικό και τα τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε τώρα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με τις ντομάτες και τα τηγανίζουμε για άλλα 8 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κεραμικό ταψί.
  3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ρου, ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Όταν λιώσει η φέτα (λίγα λεπτά) προσθέτουμε το γιαούρτι. Το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο ταψί με το μείγμα των λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι (όχι πολύ καθώς η φέτα είναι αλμυρή) και το μπούκοβο.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Προετοιμασία: 60΄
  • Εκτέλεση: 30΄
  • Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Φούρνου
  • Κουζίνα: Αλβανική

Λέξεις-κλειδιά: Πιπεριά, Πιπεριές

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top