Μοσχαράκι Μπουργκινιόν με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν με μανιτάρια και κόκκινο κρασί, ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Το μοσχαρίσιο κρέας είναι η τέλεια πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και ψευδαργύρου, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μειώνουν την αρτηριακή πίεση και έχουν αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ το κόκκινο κρασί προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν με μανιτάρια και κόκκινο κρασί


  • Συνολικός χρόνος: 180΄
  • Μερίδες: 6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 700 ml κόκκινο κρασί
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 350 γρ. κρεμμύδια κοκκάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ξεπλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε το σε κύβους 7 εκατοστά περίπου.
  2. Καθαρίζουμε τα μεγάλα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε και τα σκόρδα.
  3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας σε δόσεις σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε κάθε παρτίδα σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ για να μαζέψουμε τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.
  5. Επιστρέφουμε το κρέας στη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Μαγειρεύουμε για λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, 1 φλιτζάνι νερό και τα υγρά κρέατος που μαζέψαμε. Ξεπλένουμε το θυμάρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να είναι πολύ τρυφερό, περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο.
  7. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
  8. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα ξεφλουδισμένα κοκκάρια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 3 με 4 λεπτά.
  9. Όταν το κρέας ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κοκκάρια στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.
  10. Εν τω μεταξύ ξεπλένουμε το μαϊντανό και τον χοντροκόβουμε. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι Bourguignon, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Προετοιμασία: 40΄
  • Εκτέλεση: 140΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: Μερίδα
  • Θερμίδες: 446

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top