Η cocktail sauce, γνωστή και ως sauce θαλασσινών, είναι ένας τύπος κρύας σάλτσας (συνήθως σε θερμοκρασία δωματίου) που σερβίρετε συχνά ως συνοδευτικό ενός πιάτου θαλασσινών. Η sauce κοκτέιλ επινοήθηκε από τη διάσημη βρετανίδα σεφ Fanny Cradock, και αρχικά δημιουργήθηκε για να σερβιριστεί μαζί με ένα κοκτέιλ γαρίδας.
PrintCocktail sauce (sauce θαλασσινών)
- Συνολικός χρόνος: 6΄
- Μερίδες: 7
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 κούπα κέτσαπ
- 2 κ.σ. χρένο (έτοιμο αλεσμένο)
- 1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
- 1/2 κ.γ. καυτερή σάλτσα Tabasco
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χρένο ή οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά για να ταιριάζει με το γούστο σας. Σερβίρετε κατευθείαν ή διατηρήστε την στο ψυγείο για μία εβδομάδα περίπου.
- Προετοιμασία: 5΄
- Εκτέλεση: 1΄
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Σάλτσες – Dressings
Λέξεις-κλειδιά: Σάλτσα
Σχόλια 0