Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας και Μέσης Ανατολής. Παρά το γεγονός ότι συνήθως χρησιμοποιείται ξηρό, σε μορφή σκόνης, ο κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα) χρησιμοποιείται επίσης φρέσκος, όπως η πιπερόριζα (τζίντζερ).
PrintΠίτσα με κουρκουμά και σάλτσα BBQ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξ.μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 κ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κ. γλυκου ρίγανη
- 1 κ. γλυκου θυμάρι
- 330ml νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BBQ
- 3 κ. σούπας κέτσαπ
- 1 κ. σούπας πολτό ντομάτας
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κ. σούπας μπάρμπεκιου του εμπορίου
- 1 πρέζα ρίγανη (Προαιρετικά )
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ
- 15 φέτες γαλοπούλα
- 15 φέτες γκούντα
- 15 φέτες αέρος
- 15 φέτες καπνιστό τυρί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί μεγάλο με λάδι ρίχνουμε την ζύμη μέσα στο ταψί και με τα δάχτυλα μας ανοίγουμε την ζύμη μέχρι να καλύψουμε το ταψί.
Ρίχνουμε την σάλτσα και καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Τέλος βάζουμε τα υλικά με την σειρά που ακολουθεί παρακάτω και αυτό γιατί αν βάλουμε το καπνιστό τυρί πάνω θα καεί, ξεκινάμε με την γαλοπούλα, καπνιστό τυρί, γκούντα, γραβιέρα Αμφιλοχίας, αέρος και τέλος τις πιπεριές.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς αέρα.
Βάζουμε την πίστα για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σύμφωνα πάντα με τον φούρνο σας .
Τέλος αφού ψηθεί ρίχνουμε sauce BBQ και απογειώνουμε την γεύση.
Λέξεις-κλειδιά: Πίτσα, Κουρκουμάς, BBQ
Σχόλια 0