Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Μους λεμόνι

Μους λεμόνι

Δροσιστική, ελαφριά και με λίγα υλικά, αυτή η μους λεμονιού με τη κρεμώδη υφή είναι τέλεια. Αυτό το επιδόρπιο είναι σίγουρα απολαυστικό και ιδανικό για τις ζεστές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μους λεμόνι


  • Μερίδες: 8

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 8 αυγά (τα 4 χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
  • 1 ¼ φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • Χυμό και ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάμε σε μια κατσαρόλα τα 4 ολόκληρα αυγά τους 4 κρόκους μαζί με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Κρατάμε τα υπόλοιπα 4  ασπράδια στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (10 λεπτά περίπου, να έχει υφή σαν μαγιονέζα).
  3. Περνάμε το μείγμα από σιτάκι (για τυχόν κομμάτια) και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 1 ώρα.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να πήξει αρκετά και τη ρίχνουμε στην κρέμα λεμονιού που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα και με προσεκτικές κινήσεις τα ενώνετε με την κρέμα λεμονιού.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μπολάκια της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Σερβίρουμε με βατόμουρα ή άλλο φρούτο εάν θέλουμε. Καλή απόλαυση !

  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά
  • Κουζίνα: Γαλλική

Λέξεις-κλειδιά: Λεμόνι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top