Δροσιστική, ελαφριά και με λίγα υλικά, αυτή η μους λεμονιού με τη κρεμώδη υφή είναι τέλεια. Αυτό το επιδόρπιο είναι σίγουρα απολαυστικό και ιδανικό για τις ζεστές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού!
PrintΜους λεμόνι
- Μερίδες: 8
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 αυγά (τα 4 χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
- 1 ¼ φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- Χυμό και ξύσμα από 4 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι (240 ml) κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε σε μια κατσαρόλα τα 4 ολόκληρα αυγά τους 4 κρόκους μαζί με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Κρατάμε τα υπόλοιπα 4 ασπράδια στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (10 λεπτά περίπου, να έχει υφή σαν μαγιονέζα).
- Περνάμε το μείγμα από σιτάκι (για τυχόν κομμάτια) και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 1 ώρα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να πήξει αρκετά και τη ρίχνουμε στην κρέμα λεμονιού που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα και με προσεκτικές κινήσεις τα ενώνετε με την κρέμα λεμονιού.
-
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μπολάκια της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Σερβίρουμε με βατόμουρα ή άλλο φρούτο εάν θέλουμε. Καλή απόλαυση !
- Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά
- Κουζίνα: Γαλλική
Λέξεις-κλειδιά: Λεμόνι
Σχόλια 0