Αυτό το κέικ ροδάκινου με βρώμη και μέλι είναι μια γλυκιά απόλαυση εμπνευσμένη από τις γεύσεις του καλοκαιριού. Συνδυάζει το άρωμα των ώριμων ροδάκινων με τη φυσική γλύκα του μελιού και τη θρεπτική αξία της βρώμης, δημιουργώντας ένα υγιεινό και αρωματικό επιδόρπιο. Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό συνοδευτικό με τον καφέ ή το τσάι.
Print

Κέικ ροδάκινου με βρώμη και μέλι
- Συνολικός χρόνος: 00:45
- Μερίδες: 8
- Διατροφή: Vegetarian
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι (125 γρ.) γιαούρτι
- 1/3 φλιτζάνι (80 γρ.) ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι (180 γρ.) μέλι + επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 1/2 φλιτζάνια (295 γρ.) βρώμη
- 1 κ.σ. (9 γρ.) μπέικιν πάουντερ
- 1 ή 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια, κομμένα σε φέτες
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C και στρώστε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Μετά προσθέστε μέσα και χτυπήστε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Και τελευταία προσθέστε και ανακατέψτε τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ.
- Τοποθετήστε τη ζύμη στη φόρμα και διακοσμήστε με τις φέτες ροδάκινου.
- Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας μέλι και αλείψτε τις φέτες ροδάκινου.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μετά από 30 λεπτά ίσως χρειαστεί να το σκεπάσουμε με λαδόκολλα για να μην καεί.
- Προετοιμασία: 00:05
- Εκτέλεση: 00:40
- Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά
Λέξεις-κλειδιά: Μέλι, Ροδάκινο
Σχόλια 0