Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων όπως και τα μελομακάρονα. Έχει τις ρίζες του στη Μικρά Ασία, το όνομά του προέρχεται από το περσικό Qurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουραμπιέδες


  • Συνολικός χρόνος: 90΄
  • Μερίδες: 25 τμχ 1x

Συστατικά

Κλίμακα
  • 250 γρ. βούτυρο (αιγοπρόβειο κατά προτίμηση)
  • 160 γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη (συν όσο θα χρειαστούμε για την επικάλυψη)
  • 1  βανίλια
  • 2 κρόκοι αβγών, ελαφρά χτυπημένοι
  • 525 γρ. (3 ½ φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 ml ούζο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (150°C με αέρα). Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Χτυπάμε στην αρχή πολύ καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε και ανακατεύουμε και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε καλά, μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας λίγο ακόμα αλεύρι αν η ζύμη είναι ακόμα κολλώδης.
  3. Αλευρώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας. Παίρνουμε από το μείγμα μας μια μικρή ποσότητα και πιέζοντας το μέσα στην χούφτα μας, το κάνουμε ένα ζυμαρακι σφιχτό. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (στρογγυλό, αστεράκι, μισοφέγγαρο κ.α.), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε φορμάκια (τσέρκια). Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να έχετε 25 κουραμπιέδες περίπου.
  4. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τέλος αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη να καλυφθούν εντελώς.
  • Προετοιμασία: 50΄
  • Εκτέλεση: 40΄
  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top