Μοναδικά muffins κολοκύθας, τα muffins φουσκώνουν με τη βοήθεια μαγειρικής σόδας ή μπέικιν πάουντερ αντί για μαγιά. Αυτά τα γλυκά αρτοσκευάσματα είναι εύκολα προσαρμόσιμα με επιπλέον υλικά, όπως κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Μπορείτε να τα σερβίρετε στο πρωινό, ως σνακ ή επιδόρπιο.
Print

Muffins κολοκύθας
- Συνολικός χρόνος: 43΄
- Μερίδες: 12 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1¾ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1½ κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1 κ.γ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. μπαχάρι
- ¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κούπα φυτικό λάδι
- 1½ κούπα πουρές κολοκύθας (κονσέρβα)
- 2 μεγάλα αυγά
- ¼ κούπα πλήρες γάλα
- ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- ⅓ κούπα καστανή ζάχαρη
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικό)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Ετοιμάστε ένα ταψί για 12 μάφιν, τοποθετώντας χάρτινες θήκες σε κάθε θέση.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή σύρμα για να τα αναμείξετε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το λάδι, τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στο μπολ με τα υγρά. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, χωρίς να ανακατέψετε υπερβολικά.
- Με ένα κουτάλι, μοιράστε το μείγμα στις χάρτινες θήκες, γεμίζοντας μέχρι επάνω.
- Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι κορυφές.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175°C και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 18 λεπτά, ή μέχρι ένα ξυλάκι οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρό όταν το εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν.
- Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε τα μάφιν πάνω σε μια σχάρα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε τα μάφιν ζεστά. Καλή απόλαυση!
- Προετοιμασία: 20΄
- Εκτέλεση: 23΄
- Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά, Με Αλεύρι
Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα
Σχόλια 0