Muffins κολοκύθας

Muffins κολοκύθας
Image by congerdesign from Pixabay

Μοναδικά muffins κολοκύθας, τα muffins φουσκώνουν με τη βοήθεια μαγειρικής σόδας ή μπέικιν πάουντερ αντί για μαγιά. Αυτά τα γλυκά αρτοσκευάσματα είναι εύκολα προσαρμόσιμα με επιπλέον υλικά, όπως κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Μπορείτε να τα σερβίρετε στο πρωινό, ως σνακ ή επιδόρπιο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Muffins κολοκύθας


  • Συνολικός χρόνος: 43΄
  • Μερίδες: 12 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι
  • ¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα φυτικό λάδι
  • κούπα πουρές κολοκύθας (κονσέρβα)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπα πλήρες γάλα
  • ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • κούπα καστανή ζάχαρη
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικό)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Ετοιμάστε ένα ταψί για 12 μάφιν, τοποθετώντας χάρτινες θήκες σε κάθε θέση.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή σύρμα για να τα αναμείξετε καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το λάδι, τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίξτε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στο μπολ με τα υγρά. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, χωρίς να ανακατέψετε υπερβολικά.
  5. Με ένα κουτάλι, μοιράστε το μείγμα στις χάρτινες θήκες, γεμίζοντας μέχρι επάνω.
  6. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι κορυφές.
  7. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175°C και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 18 λεπτά, ή μέχρι ένα ξυλάκι οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρό όταν το εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν.
  8. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε τα μάφιν πάνω σε μια σχάρα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  9. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε τα μάφιν ζεστά. Καλή απόλαυση!
  • Προετοιμασία: 20΄
  • Εκτέλεση: 23΄
  • Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά, Με Αλεύρι

Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top