Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, μοναδικό και αγαπημένο. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλύψει το αλεύρι όλα τα κομμάτια από το κρέας…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες


Συστατικά

Κλίμακα
  • 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο ή σπάλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια-μερίδες
  • 68 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κρασί ερυθρό ξηρό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλύψει το αλεύρι όλα τα κομμάτια από το κρέας.
  • Βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το θυμάρι.
  • Μεταφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  • Στη συνέχεια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να καλυφτούν με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Λέξεις-κλειδιά: Μοσχάρι, Μελιτζάνες

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top