Όταν ακούτε τη λέξη «ριζότο», η πιο συνηθισμένη πρώτη υπόθεση είναι ότι είναι ιταλικής προέλευσης. Όντως το ριζότο προέρχεται από την ιταλική λέξη “riso”, που σημαίνει “ρύζι” στα αγγλικά. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι, το ριζότο είναι ένα ιταλικό πιάτο που φτιάχνεται με ρύζι που μαγειρεύεται σε ζωμό και αναμιγνύεται με όλα τα είδη κρέατος, λαχανικών και μπαχαρικών.
PrintΡιζότο με ρεβίθια
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1 καρότο κομμένο κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κίτρινο ρύζι
- 250ml Ζωμό λαχανικών
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι & πιπέρι
- Ψιλοκομμένο δυόσμο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράστε τα μουλιασμένα ρεβίθια μαζί με το καρότο (κύβους) και το ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) για 40 με 50 λεπτά σε μια κατσαρόλα
- Συνεχίστε με ψήσιμο στο φούρνο στους 170°C για άλλη 1 με 1:30 ώρα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι να γυαλίσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι το ανακατεύουμε να γυαλίσει και αυτό
- Έπειτα, ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει χωρίς υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα
- Αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να χυλώσει
- Προσθέστε μέσα στο ρύζι λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο για μια νότα δροσιάς στο πιάτο!
Λέξεις-κλειδιά: Ριζότο
Σχόλια 0