Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και λευκό κρασί

Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και λευκό κρασί
Photo source: Pixabay

Το ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και λευκό κρασί είναι ένα κρεμώδες, αρωματικό πιάτο που με τη σωστή τεχνική αποκτά βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Αυτό το ριζότο θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητά του και την απόλυτη ισορροπία των υλικών του.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και λευκό κρασί


  • Συνολικός χρόνος: 50΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 23 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. στήθη κοτόπουλου περίπου 3 στήθη, κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι, ξεπλυμένο καλά και στραγγισμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί Chardonnay ή Pinot Grigio
  • 12 κ.σ. Vegeta
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ½ κ.σ. αποξηραμένο
  • 22,5 φλιτζάνια ζεστό νερό 
  • 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλο
  • λίγο αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε για περίπου 6-8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  2. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. (Επίσης προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται.) Σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρασί, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και περιστασιακά ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί (περίπου 10 λεπτά περίπου).
  4. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά μια φορά, και στη συνέχεια ελάχιστες ακόμη φορές σε όλο το μαγείρεμα. Αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να έχει την επιθυμητή συνοχή. (Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.)
  • Προετοιμασία:
  • Εκτέλεση: 45΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
  • Κουζίνα: Σέρβικη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: 1 μερίδα
  • Θερμίδες: 588 kcal
  • Σάκχαρα: 4,28 γρ.
  • Νάτριο: 111 mg
  • Λιπαρά: 28,51 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 6,37 γρ.
  • Trans λιπαρά: 0,01 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 48,41 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 3,1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 23,24 γρ.
  • Χοληστερόλη: 104 mg

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top