Το λαχανόρυζο λεμονάτο είναι ένα από εκείνα τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που συνδυάζουν απλότητα και θρεπτική αξία, φέρνοντας στο πιάτο τη γεύση της μεσογειακής κουζίνας. Με υλικά καθημερινά και οικονομικά, όπως το ρύζι και το λάχανο, ενισχυμένο με το άρωμα και τη φρεσκάδα του λεμονιού, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα. Είτε το σερβίρετε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου, αυτό το πιάτο κρύβει μέσα του την ουσία της ελληνικής μαγειρικής: απλότητα, γεύση και φροντίδα.
Print

Λαχανόρυζο λεμονάτο
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ½ κούπα ρύζι γλασέ
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ λάχανο χοντροκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών
- αλάτι & πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεσαία κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές λωρίδες, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κουρκουμά, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, και ανακατεύουμε ανά διαστήματα, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό με το ξύσμα του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά: Κουρκουμάς, Λάχανο, Λεμόνι, Ρύζι
Σχόλια 0