Η τεχνολογία AI των Marriott Hotels οδηγεί στη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Η τεχνολογία AI των Marriott Hotels οδηγεί στη μείωση της σπατάλης τροφίμων
Photo source: Pixabay

Η Marriott Hotels πέτυχε μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 25% χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Winnow AI σε 53 ξενοδοχεία της.

Σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα για τα απορρίμματα τροφίμων, έως και το ένα τρίτο του συνόλου των παραγόμενων τροφίμων σπαταλιέται. Αυτό είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο γεύματα που χάνονται κάθε μέρα. Εκτός από τον οικονομικό αντίκτυπο, καθώς τα απόβλητα τροφίμων αποσυντίθενται στις χωματερές, απελευθερώνουν αέριο μεθάνιο , το οποίο είναι 25 φορές πιο επιβλαβές από το διοξείδιο του άνθρακα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο τομέας της φιλοξενίας ευθύνεται για το 12% περίπου των συνολικών απορριμμάτων τροφίμων, παράγοντας περίπου 920.000 τόνους ετησίως. Η πίεση προς τη βιομηχανία τροφίμων για τη μείωση αυτού του τρομακτικού αριθμού αυξάνεται, και ορισμένες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στην πρόκληση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα ξενοδοχεία Marriott στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες έχουν εφαρμόσει μια πρωτοβουλία μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων σε 53 ξενοδοχεία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Winnow AI για την παρακολούθηση και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων στις κουζίνες των ξενοδοχείων. 

Έξι μήνες μετά την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας, οι ομάδες F&B (Επισιτισμού & Ποτών) των ξενοδοχείων Marriott κατάφεραν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων κατά 25%, προωθώντας τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας και αντιμετωπίζοντας το αυξανόμενο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στον κλάδο της φιλοξενίας.

Η Marriott International ηγείται στη μείωση της σπατάλης τροφίμων με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε 53 ξενοδοχεία

Από την ίδρυσή της το 1927, η Marriott International έχει θέσει τη βιωσιμότητα ως προτεραιότητα, με ένα ισχυρό θεμέλιο βασισμένο στην ευημερία και την ευτυχία των εργαζομένων της. Σήμερα, η εταιρεία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής της βιωσιμότητας.

Μέσω της ενσωμάτωσης της πλατφόρμας Winnow AI και στα 53 ξενοδοχειακά καταστήματα εστίασης, οι ομάδες F&B (Επισιτισμού & Ποτών) της Marriott απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατανάλωση και τη σπατάλη τροφίμων, επιτρέποντας: 

  1. Εξυπνότερες αποφάσεις στις παραγγελίες
  2. Σχεδιασμός μενού
  3. Μεγέθη μερίδων 

Αυτή η αποδοτική στη χρήση πόρων προσέγγιση επέτρεψε στο προσωπικό να μειώσει σημαντικά τη σπατάλη τροφίμων, διατηρώντας παράλληλα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των επισκεπτών. 

Η Marriott είναι ο πρώτος ξενοδοχειακός όμιλος που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τα απόβλητα τροφίμων σε αυτή την κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη του The PLEDGE™, μιας παγκόσμιας πιστοποίησης για τα απόβλητα τροφίμων. 

Η πρωτοβουλία ενθαρρύνει επίσης την προσοχή σχετικά με την κατανάλωση φαγητού, με τα ξενοδοχεία να προσφέρουν επιλογές για μικρότερες μερίδες.

Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν QR codes στα μενού, δίνοντας στους επισκέπτες πρόσβαση σε ιδέες για συνταγές χωρίς απόβλητα και συμβουλές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι.

Υπάρχουν συνεργασίες με τοπικές τράπεζες τροφίμων και οργανισμούς, όπως το Too Good to Go, για την αξιοποίηση του πλεονάζοντος φαγητού, ενώ όσα τρόφιμα απομένουν ως απόβλητα ανακυκλώνονται.

Η Marriott ηγείται της μείωσης της σπατάλης τροφίμων με τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργικές γαστρονομικές λύσεις

Για την Anna Pazdera, εκτελεστική Σεφ και πρωταθλήτρια βιωσιμότητας στο Marriott Heathrow, η μείωση της σπατάλης τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα εδώ και καιρό.

«Ήταν απίστευτο να δούμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης», και συνέχισε, «οι γνώσεις που λαμβάνουμε μας επιτρέπουν να κάνουμε άμεσες προσαρμογές στην κουζίνα, οι οποίες όχι μόνο μας βοηθούν να μειώσουμε τα απόβλητα, αλλά και μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε δημιουργικοί με τα πλεονάζοντα συστατικά, όπως η μετατροπή της μπανανόφλουδας σε pulled pork για τα signature vegetarian burgers μας». 

Η Joanna Chugh, αντιπρόεδρος για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Σκανδιναβία για τη Marriott International, επανέλαβε ότι ήταν απίστευτα περήφανη για την τεράστια προσπάθεια και την αφοσίωση στη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία της Marriott.

«Με περισσότερα από 3.000 μέλη της ομάδας (συμπεριλαμβανομένων συνεργατών, προσωπικού κουζίνας και υπηρεσιών F&B) να εργάζονται από κοινού, έχουμε ήδη πετύχει μείωση 25% στη σπατάλη τροφίμων μέσα σε έξι μήνες, ισοδύναμο με 486 τόνων CO2 που δεν απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα ή η φόρτιση πάνω από 32 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων». 

Ο David Jackson, διευθυντής μάρκετινγκ & δημοσίων σχέσεων της Winnow, πρόσθεσε ότι ήταν ενθουσιασμένος που είδε πώς οι ομάδες της Marriott έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία της για να επιτύχουν τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

«Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει πώς η τεχνολογία, σε συνδυασμό με τη δέσμευση και τις συλλογικές προσπάθειες της Marriott, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία της φιλοξενίας». 

Ωστόσο, ολόκληρος ο τομέας των τροφίμων πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων, καθώς τα νοικοκυριά αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των απορριμμάτων τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο πετούν περίπου 100.000 τόνους βρώσιμων τροφίμων κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% έως το 2030.

ΠΗΓΗ: fooddigital.com

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top