Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Σάντουιτς Prego

Σάντουιτς Prego

Το Prego είναι ένα πορτογαλικό σάντουιτς που παρασκευάζεται με λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος (μπριζόλα κόντρα φιλέτο) που καρυκεύονται με σκόρδο, τηγανίζονται, σοτάρονται μαζί με κρεμμύδια και κρασί και στη συνέχεια τοποθετούνται μέσα σε ένα ψωμάκι. Το όνομα πρέγκο μεταφράζεται σε καρφί, αν και δεν είναι σίγουρο, πιστεύεται ότι αναφέρεται στην πράξη του χτυπήματος ή του καρφώματος φετών σκόρδου πάνω στο κρέας.

Αν και μερικές φορές σερβίρεται χωρίς καρυκεύματα, το prego συνήθως συνοδεύεται από μουστάρδα και καυτερή σάλτσα και περιστασιακά ολοκληρώνεται με ένα τηγανητό αυγό. Αν σερβίρεται σε πιάτο, συνήθως συνδυάζεται με πατάτες, ρύζι και τηγανητό αυγό, συνήθως ονομάζεται Prego no Pão.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάντουιτς Prego


  • Συνολικός χρόνος: 35 λ.
  • Μερίδες: 2

Συστατικά

Κλίμακα
  • 220 γρ. μπριζόλα κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λεπτές γραμμές
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ψωμάκια σάντουιτς πορτογαλικού τύπου, φρυγανισμένα

Οδηγίες

  1. Απλώστε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής, στρώνουμε τις φέτες σκόρδου πάνω στις μπριζόλες.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, «καρφώνουμε» το σκόρδο στις μπριζόλες χτυπώντας τις φέτες στο κρέας.
  3. Επαναλάβετε και στην άλλη πλευρά.
  4. Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε κάθε μπριζόλα στο βούτυρο για μόλις δύο με τρία λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε.
  7. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι.
  8. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
  9. Επιστρέψτε τις μπριζόλες στα κρεμμύδια και ζεστάνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  10. Τοποθετήστε το κρέας στα φρυγανισμένα ψωμάκια και απολαύστε!
  • Προετοιμασία: 15 λ.
  • Εκτέλεση: 20 λ.

Λέξεις-κλειδιά: Prego

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top