Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, τοποθετήστε το κοτόπουλο πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μαγειρέψτε κάθε πλευρά για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει όμορφα και να γίνει τραγανό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού


  • Μερίδες: 6

Συστατικά

Κλίμακα
  • 6 κομμάτια κοτόπουλου με το δέρμα και τα κόκαλα (ότι θέλετε, μπούτι, κοπανάκι, πλάτη)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, (180 ml)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό, για γαρνίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (30 ml)

Οδηγίες

  1. Στεγνώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μετά αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές κάθε κομματιού κοτόπουλου.
  2. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μαγειρέψτε κάθε πλευρά για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει όμορφα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
  3. Προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις φέτες σκόρδου και σοτάρετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι, μαζί με τα καρότα κομμένα σε φέτες, και το μισό μπουκάλι κρασί. Το κρασί πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει τα κοτόπουλα να μην είναι πλήρως βυθισμένα. Βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και να φουσκώσει για άλλα 10 λεπτά. Ανακατέψτε όσο σιγοβράζει η σάλτσα. Δοκιμάστε για αλάτι και προσθέστε κι άλλο αν χρειάζεται.
  6. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο, Κρασί

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top