Τα μύδια μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, καπνιστά, βραστά, στον ατμό, ψητά, τηγανητά και όχι μόνο, όμως ο απόλυτος μεζές είναι τα μύδια σαγανάκι. Απολαύστε αυτό το εξαιρετικό πιάτο με ένα ποτήρι ούζο!
PrintΜύδια σαγανάκι
- Συνολικός χρόνος: 20΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 200 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 150 γρ. φέτα
- 200ml λευκό κρασί
ΟΔΗΓΙΕΣ
1) Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας.
2) Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3) Προσθέτουμε τα μύδια στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 5 με 10 λεπτά ακόμα, τελειώνοντας προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά: Μύδια, Ντομάτα, Τυρί
Σχόλια 0