Κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Αυτό το κοτόπουλο στο τηγάνι θα γίνει η νέα αγαπημένη σας συνταγή. Ζουμερό στήθος κοτόπουλου τηγανητό σε μια πλούσια, κρεμώδη και τυρένια σάλτσα λιαστής ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά!

Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής ντομάτας


  • Συνολικός χρόνος: 00:30
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •  φλιτζάνι αλεύρι
  • 50 ml ανάλατο βούτυρο
  • 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • ¼ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (χοντροκομμένες)
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ανοίξτε (φιλετάρετε) τα στήθη κατά μήκος στη μέση ώστε να έχετε τέσσερα φιλετάκια.
  2. Αλατοπιπερώστε και από τις δυο πλευρές.
  3. Σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι. Στη συνέχεια, αλευρώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι. Βάλτε τα σε ένα καθαρό πιάτο.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές, η κάθε πλευρά θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος και τη τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα.
  7. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι. Σιγοβράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά, μην αφήσετε το μείγμα να βράσει δυνατά.
  8. Επιστρέψτε τα φιλέτα στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Μπορείτε να τα γυρίσετε μέσα στη σάλτσα.
  9. Μετά από 2 λεπτά, σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό.
  • Προετοιμασία: 00:15
  • Εκτέλεση: 00:15
  • Κατηγορία: Με Αλεύρι, Στο Τηγάνι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: Ανά μερίδα
  • Θερμίδες: 564 kcal
  • Σάκχαρα: 5 g
  • Νάτριο: 592 mg
  • Λιπαρά: 40 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 24 g
  • Trans λιπαρά: 1 g
  • Υδατάνθρακες: 17 g
  • Φυτικές ίνες: 1 g
  • Πρωτεΐνη: 34 g
  • Χοληστερόλη: 180 mg

Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top