Αυτό το κοτόπουλο στο τηγάνι θα γίνει η νέα αγαπημένη σας συνταγή. Ζουμερό στήθος κοτόπουλου τηγανητό σε μια πλούσια, κρεμώδη και τυρένια σάλτσα λιαστής ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά!
Print

Κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής ντομάτας
- Συνολικός χρόνος: 00:30
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 στήθη κοτόπουλου
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ⅓ φλιτζάνι αλεύρι
- 50 ml ανάλατο βούτυρο
- 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- ¼ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (χοντροκομμένες)
- ¼ κ.γ. ρίγανη
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ανοίξτε (φιλετάρετε) τα στήθη κατά μήκος στη μέση ώστε να έχετε τέσσερα φιλετάκια.
- Αλατοπιπερώστε και από τις δυο πλευρές.
- Σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι. Στη συνέχεια, αλευρώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι. Βάλτε τα σε ένα καθαρό πιάτο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές, η κάθε πλευρά θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος και τη τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα.
- Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι. Σιγοβράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά, μην αφήσετε το μείγμα να βράσει δυνατά.
-
Επιστρέψτε τα φιλέτα στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Μπορείτε να τα γυρίσετε μέσα στη σάλτσα.
- Μετά από 2 λεπτά, σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Προετοιμασία: 00:15
- Εκτέλεση: 00:15
- Κατηγορία: Με Αλεύρι, Στο Τηγάνι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Ανά μερίδα
- Θερμίδες: 564 kcal
- Σάκχαρα: 5 g
- Νάτριο: 592 mg
- Λιπαρά: 40 g
- Κορεσμένα λιπαρά: 24 g
- Trans λιπαρά: 1 g
- Υδατάνθρακες: 17 g
- Φυτικές ίνες: 1 g
- Πρωτεΐνη: 34 g
- Χοληστερόλη: 180 mg
Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο
Σχόλια 0