Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Ντομάτες ψητές με μέλι, burrata και φιστίκια Αιγίνης

Ντομάτες ψητές με μέλι, burrata και φιστίκια Αιγίνης

Οι ντομάτες είναι η κύρια διατροφική πηγή του αντιοξειδωτικού λυκοπενίου, το οποίο έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντομάτες ψητές με μέλι, burrata και φιστίκια Αιγίνης


  • Συνολικός χρόνος: 30΄
  • Μερίδες: 4
  • Διατροφή: Vegetarian

Συστατικά

  • 500 γρ. μεγαλόκαρπες ντομάτες
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • κ.σ. μέλι
  • κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 120 γρ. Burrata (είναι ένα ιταλικό τυρί αγελαδινού γάλακτος φτιαγμένο από μοτσαρέλα και κρέμα)
  • χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας
  • κ.σ. φυστίκια Αιγίνης

Οδηγίες

1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σταυρωτά στη μέση. Τις τοποθετούμε σε ταψί του φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
2. Ανακατεύουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και αλείφουμε με αυτό τις κομμένες επιφάνειες της ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, στραγγίστε (είναι μέσα σε υγρό) και χοντροκόψτε την burrata. Πλένετε τη μέντα, και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
4. Βγάζετε τις ντομάτες από το φούρνο και απλώνετε από πάνω την burrata, τη μέντα και τα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, όσο η burrata θα λιώνει.

  • Προετοιμασία: 15΄
  • Εκτέλεση: 15΄

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 232

Λέξεις-κλειδιά: Ντομάτες, Φιστίκια Αιγίνης

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top