Το γκούλας ήταν απλά εκπληκτικό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ψητό ρύζι, αν και ταιριάζει εξαιρετικά με ζυμαρικά. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε καρότα και πιπεριές στα υλικά.
PrintGoulash (Γκούλας)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 700 γρ μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1/2 κγ μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα λαχανικών
- 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2–3 φύλλα δάφνης
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού (χρησιμοποιήστε φρέσκα αν έχετε)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
- Βουτάμε τα κομμάτια του βοείου κρέατος σε κορν φλάουρ και τα βάζουμε τα μισά να τηγανιστούν στην κατσαρόλα να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Επαναλάβετε το ίδιο με το άλλα μισά. Αν έχετε πολύ μεγάλη κατσαρόλα, τότε τα τηγανίζετε όλα μαζί. Αφήνουμε το ροδισμένο κρέας στην άκρη.
- Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-10 λεπτά.
- Ξαναβάλτε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα. Προσθέστε μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό βοδινού και το νερό. Προσθέστε καρυκεύματα λαχανικών και τα φύλλα δάφνης.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειάζεται περισσότερο νερό, το προσθέτουμε.
- Πασπαλίζουμε με αποξηραμένο ή φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Goulash
Σχόλια 0